A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Cikkek archívuma

Hangolódás

2012.12.12 19:08
Mi.együtt. Ebben az időszakban,  az ünnepekre készülődve kezembe akadnak a karácsonyi könyveink. Egyik kedvencem a “Karácsonyi készülődés” című, melyben egyszerű receptek, ötleteket olvashatunk. Most már teljes mértékben karácsonyi hangulat uralja a házunkat. Mindenki rohan, pakól,...

TROLL A KONYHÁBAN

2012.12.08 20:12
Mindig is felnéztem azokra az emberekre akik az életük nagy részét egy bizonyos helyen élik, aztán egy radikális váltással “megszöknek” valahova teljesen más helyre. Más kultúrába csöppennek, újabb és újabb emberekkel ismerkednek meg. Eleinte az idegen világ nehézkes lehet a számukra, de a munka...

Karácsonyi sütik

2012.12.07 20:43
Ünnepek … ízek és élmények valahogy mégis egyek. Szeretem a karácsony illatát, ízét, hangulatát. Az ízek és élmények néven futó blogon barangólva találtam le az általam nagyon kedvelt fehér-csokis  karácsonyi kekszre. Nagyon szeretem az olyan könnyen elkészíthető kekszeket, amik...

Főzzünk Jamie módjára

2012.12.01 20:10
“Már tinikoromban teljesen megbabonázott az az imádat, szenvedély és hevület, amelyet az olaszok az ételek, a család és általában maga az élet iránti éreznek, teljesen függetlenül attól, hogy hol és milyen anyagi körülmények között élnek.” Jamie Oliver      Nem véletlen hogy...

Két nő, egy recept

2012.11.29 19:09
Ahány nő annyi recept.   A karácsony azon ünnepek közé tartozik, amikor kipróbálhatjuk, hogy milyen szakácsok vagyunk. Közös sütés-főzésre van lehetőség ilyenkor. Még ki is derűlhet, hogy igazi konyhatündér vagyunk … A Julie és Julia film éppen erről szól. Két nő különös gatszrós...

A lila tehén

2012.11.23 20:32
Egy kis csokit?   Az ünnepek közelettével mindenki azon van, hogy megtalálja a megfelelő ajándékot a megfelelő ember számára. Most a csokik világába kalauzollak el titeket. Ez nem egy szokványos kirándulás lesz, különleges ízesítésű csokikat mutatok majd be. A https://chocologia.blog.hu/...

Megadtuk a módját!

2012.11.22 20:38
Megadtuk a módját!   Mi  is ezt tettük. Borkóstolós szerda estét tartottunk Csengénél. Pár érdekesség a borokról: a magyar azon ritka nép egyike, amelynek saját szava van a bor megjelölésére, és nem a latinból átvett (vinum) szót használja. Tudtátok ti azt, hogy a bor szót elöszőr a...
A tea napjainkban is nagyon kedvelt italnak számít, nagyon sok teázó, különleges, hangulatos hely nyílik, ahól a finomabbnál finomabb teákat lehet megkostólni. Bár a teázás hagyománya hosszú időre vezethető vissza, a mai napig a fiatalok körében is megmarad a teázás rítusa. Ezért nevezen rítusnak...

Válság a konyhában is ?

2012.10.27 19:13
Válság ide vagy oda, a konyhában lehet a legtöbbet sporólni ( a szakemberek szerint). Bár fontos az alapanyag minősége, kevés összegből is sűthetünk, főzhetünk ragyogó ételeket. Fontos az is, hogy a válság idején minél kevesebb ételt dobjunk ki, próbáljunk meg mindennt felhasználni....

Nem a piros az igazi

2012.10.24 21:39
Nyáron a kedvenc zöldségem a paradicsom, talán ezt annak köszönhetem, hogy imadom  a spaghettit. Paradicsomot szeretem díszítőelemként, salátában, sőt volt már olyan, hogy étteremben is paradicsomlevet kértem. A Nőklapja gasztrós oldalán olvastam elöszőr a paradicsomos csokiról, én úgy...
Tételek: 1 - 10 ból 132
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>