Sannakji
Azt mindenki tudja, hogy fontos a friss alapanyag, de azon azért sokan meglepődnek, ha az étel még mozog a tányérban. A Sannakji esetében pontosan ez a helyzet, a kisméretű polipot helyben vagdossák darabokra, és szezámolajjal tálalják a koreai éttermekben.
A cápahús önmagában még nem elrettentő, de az öt hónapja rohadó cápahús már több, mint amire a legtöbben vállalkoznánk. A szaga rémisztő, ammóniás, és leginkább csak az izlandi ínyencek fogyasztják.
Kakashere
Taiwanban népszerű étel, akár önmagában fogyasztva. Állítólag erősíti a férfias jegyeket. Itthon inkább pörköltet főzünk belőle.
Denevérleves
A recept szerint végy 3-4 növényevő (a fertőzések miatt fontos) denevért. Apróra vágott friss gyömbér, hagyma, sok-sok fokhagyma, tengeri só, szójaszósz és kókusztej társaságában kell megfőzni úgy, hogy a denevért előtte jól megmostuk, viszont sem a bőrét, sem a belső szerveit nem távolítjuk el. Ázsiában kedvelt fogás.
Konzerves gubó
A pillangók bábját Dél-Koreában fogyasztják gyakran, itt a boltban is vásárolhatunk kisebb vagy nagyobb kiszerelésű dobozban.
Lárva
Kínában népszerű, a lárvákat előre csomagolják, kérhetjük barbeque, cheddar sajtos és mexikói ízesítéssel.
Rothadt szójabab
Japánban gyakran fogyasztják az erős szagú, fermentált szójababot.
Balut
A megtermékenyített kacsa- vagy csirketojást úgy fogyasztják el, hogy benne az embrió kifejlett állapotban, csőrrel és tollakkal rendelkezik. A Fülöp-szigeteken utcai árusoknál kapható ez az afrodiziákumként is tisztelt étel.
Kacsavérleves
Vietnamban gyakran kérik, a kacsa nyers vérét egy tálban gyömbérrel, zöldségekkel és mogyoróval készítik el.
Casu marzu
Tradicionális szardíniai étel, birkatejből készült sajt egy kis ráadással. Élő lárvákkal turbózták fel ugyanis ezt az ételt, amik az érlelést segítik, és jobb állagúvá teszik a sajtot. Egyesek megtisztítják a lárváktól étkezés előtt, mások nem.
Bishop’s Nose
A csirke legzsírosabb része a feneke, pontosabban a kloákája közelében található. Manilában kedvelt étel, de sok helyen fogyasztják előszeretettel