A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

A jó zsíroskenyér titka

2012.05.10 20:07

A zsíros kenyér receptjét tesszük közzé az alábbiakban. A legismertebb magyar étel elkészítését mutatjuk be, amit garantáltan bárki el tud készíteni, és kaptok hozzá egy hasznos tippet is.

Hozzávalók:

- kenyér – a társaság éhsége alapján, tetszés szerint
- zsír – legjobb a pecsenyezsír, de a bolti is megteszi (Figyelem! Olajjal – bármilyen egészséges – nem helyettesíthető!)
- hagyma – tetszés szerint: vörös, lila, póré vagy újhagyma (legjobb a lila)
- só és őrölt pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

A kenyeret vágjátok közepesen vastag vagy vékony szeletekre, majd helyezzétek el egy tálcán, és mindegyiket kenjétek meg zsírral olyan vastagon, ahogy szeretitek. Most kell megszórni sóval és az őrölt pirospaprikával. Végül a karikára vágott hagymával mindegyik szeletet pakoljátok meg!

És a titok:

használjatok olyan zsírt, amiben már korábban sütöttetek valamilyen húst, volt benne fűszer, hagyma stb., aminek már belesült az íze. Így garantáltan sokkal finomabb lesz a végeredmény! :)

Italajánlat: laza fröccs, sör, üdítő, ásványvíz, télen forró tea és forralt bor