A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Amerikai palacsinta

2012.05.07 10:07

2 tojás, 4 ek. vaníliás cukor , 25 dkg mascarpone , 2 dl tej , ½ csomag sütőpor , 20 dkg túró , 9 ek. rétesliszt , csipet



 

Elkészítés

A tojásokat kikeverem a cukorral és a mascarponéval. Ehhez adom a sütőporos lisztet, és a tejjel kellő lágyságú tésztává hígítom. Végezetül belekeverem a villával kicsit megtört túrót.
A serpenyőt nem forrósítom túl, olajos papírral kikenem, majd a serpenyőbe néhány pici halmot teszek, amelyet a kanál hátával kicsit ellapítok. Spatulával fordítok rajta, majd rekordidő alatt tálalom.

Tipp: Sokkal gyorsabban megvan, mint európai rokona, igazi melengetős finomság, amelyet dzsemmel, csokikrémmel tortává dagasztunk, majd apró darabokban bekebelezik.