A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Bomba :)

2012.05.07 10:04

30 dkg túró (félzsíros), 5 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg búzadara, 3 dkg tejföl, 20 dkg darabos sűrű málnadzsem, 10 dkg csokoládés pehely

 

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük, majd egy félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal. Beletesszük a túrótöltelék nagyobb részét, és a tál falára is jól odanyomkodjuk, így egy üreget kapunk középen. Ebbe töltjük a málnadzsemet, majd végül a maradék túrótöltelékkel lezárjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a megduzzadt búzadara összefogja a tölteléket. Kivéve egy tálra borítjuk, és a tetejét a csokis pelyhekkel gazdagon kirakjuk.

Tipp:
Ha lágyabb dzsemet kapunk, készíthetjük személyenként is, ekkor csészét béleljünk ki fóliával. Így nem kell félnünk a szeleteléstől sem, mégis mutatós lesz a desszertünk.
(Forrás: Nők Lapja Konyha)