A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Fehér szelet recept

2012.05.03 19:18

hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 18 dkg vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg vaj

sütemény bevonásához:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • kevés cukrászfesték

Elkészítés:

A tojásfehérjével verjük fel a cukrot. Keverjük bele a lisztet, majd a vajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük előmelegített sütőben alsó lángon. Sütés után azonnal áthúzzuk vékonyan baracklekvárral, és erre kenjük a citrommázat. Citrommáz: A porcukrot elkeverjük a citrom levével és a cukrászfestékkel. Olyan sűrűségű legyen, mint a tapétaragasztó.