A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Fűszeres krumplifőzelék recept

2012.05.02 18:24


» 50 dkg krumpli
» 2, 5 dl tejföl
» 35 dkg zeller
» 1 dl tejszín
» reszelt szerecsendió
» 2 evőkanál étkezési keményítő
» 3 evőkanál apróra vágott zellerzöld
» Só
» bors

 
 
 

Megtisztítom a burgonyát és a zellert, majd mindkettőt kis kockákra vágom, és egy lábosba teszem. Sós vízben felforralom. Ha már forr a víz, lefedem a lábost, és puhára főzöm őket. Amíg a zöldségek főnek, kézi habverővel felverem a tejszínt, a tejfölt és az étkezési keményítőt, majd felaprítom a zeller zöldjét. Miután a zöldségek megfőttek, hozzájuk adom a tejszínes szószt és a zellerzöldet, aztán gyorsan belehintek a lábosba frissen őrölt borsot és frissen reszelt szerecsendiót. Folyamatos kevergetés mellett besűrítem a főzeléket, majd tálalom.

www.izeletes.hu forras