» 50 dkg krumpli
» 2, 5 dl tejföl
» 35 dkg zeller
» 1 dl tejszín
» reszelt szerecsendió
» 2 evőkanál étkezési keményítő
» 3 evőkanál apróra vágott zellerzöld
» Só
» bors
Megtisztítom a burgonyát és a zellert, majd mindkettőt kis kockákra vágom, és egy lábosba teszem. Sós vízben felforralom. Ha már forr a víz, lefedem a lábost, és puhára főzöm őket. Amíg a zöldségek főnek, kézi habverővel felverem a tejszínt, a tejfölt és az étkezési keményítőt, majd felaprítom a zeller zöldjét. Miután a zöldségek megfőttek, hozzájuk adom a tejszínes szószt és a zellerzöldet, aztán gyorsan belehintek a lábosba frissen őrölt borsot és frissen reszelt szerecsendiót. Folyamatos kevergetés mellett besűrítem a főzeléket, majd tálalom.
www.izeletes.hu forras