Hozzávalók: 50 dkg tejpor, 35 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 10 dkg jó minőségű kakaó, 1 dl víz (ezenkívül mehet bele: mazsola, dió, mogyoró, mandula, pisztácia)
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vizet egy edénybe forrni tesszük, a cukrot és a vajat beletesszük, majd folytonos keverés mellett feloldjuk. Amikor már jól feloldódott benne a cukor és a vaj hozzákavarjuk a tejport és tovább főzzük. Állandóan kavarni kell. Végül hozzáadjuk a kakaót is és sűrűre főzzük. Egy tepsi alját alufóliával kibéleljük és megnedvesítjük. A tűzhelyről levesszük a csokikrémet és beleöntjük a bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd ezután 10-15 percre betesszük a sütőbe. Ha kihűlt (én hűtőszekrénybe raktam), kiborítjuk és lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.