A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Hideg nyári leves

2012.05.10 10:11

Nyáron nem kivánunk mást enni, mint valami hideg, üdítő, könnyű ételt. Nem kell senkinek töltött káposzta, csak valami hideg, valami üdítő.

 


 

Hideg sárgadinnyeleves

1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.
A dinnyét kettévágom, kimagozom és meghámozom. Dekorációs célra félreteszek néhány vékony szeletet, a többit tirmixkészülékben pürésítem. Hozzákeverem a joghurtot, a tejfölt és a cukrot, sóval ízesítem és a tetejét a félretett dinnyeszeletekkel díszítem. Jéghidegen tálalom.