Hozzávalók 4 személyre:
• 2 darab fejes saláta
• fél teáskanál szódabikarbóna
• 8 dl tej
• cukor, só
• 3 evőkanál burgonyakeményítő
• kb. 2 evőkanál ecet
• 1 csokor friss kapor
A lepényhez:
• 20 dkg burgonya
• 8 tojás
• fél piros kaliforniai paprika
• fél fej vöröshagyma
• olaj
• fél csokor petrezselyem
A fejes salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, hogy ne maradjon földes, és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A tejet feltesszük melegedni, hozzáadunk cukrot, sót és a szódabikarbónát. Forrás előtt beletesszük a salátát, csak rövid ideig főzzük (kb. 5-10 percig). A keményítőt vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a főzeléket. Ecetet adunk hozzá, a legvégén beleszórjuk az összevágott kaprot, egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről.
A lepényhez a megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A kaliforniai paprikát is 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és egy teflonserpenyőben kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a burgonya- és a paprikakockákat. Sózzuk, rövid pirítás után megszórjuk vágott petrezselyemmel, és felöntjük a felvert, sózott tojással. Kis lángon sütjük, amikor már megszilárdult, megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. A főzeléket a felszeletelt lepénnyel tálaljuk.