A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Kivibel a ..

2012.05.01 21:55

Kínából származó gyümölcsről már korábban is ismert volt, hogy gátolja a véralvadásban szerepet játszó vérlemezkék összecsapódását. A mostani vizsgálatból azonban kiderült, hogy gátolja egy, a vérnyomást emelő enzim hatását is.

Rune Blomhoff és munkatársai száz, szív- és érbetegség szempontjából kiemelten veszélyeztetett vizsgálati alanyt választottak munkájukhoz. Olyan jelentős túlsúllyal rendelkező, erős dohányos férfiakat, akiknek emelkedőben volt a vérnyomásuk vagy már eleve magasvérnyomás betegségben szenvedtek.

A megfigyelt időszakban a betegek egyharmadának napi három kivivel, egyharmaduknak egyéb gyümölccsel és zöldséggel egészült ki az étrendje, a többiek étkezéseik során megmaradtak a korábbi szokásaik mellett.


Blikk.hu indormacio