A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Nem a piros az igazi

2012.10.24 21:39

Nyáron a kedvenc zöldségem a paradicsom, talán ezt annak köszönhetem, hogy imadom  a spaghettit. Paradicsomot szeretem díszítőelemként, salátában, sőt volt már olyan, hogy étteremben is paradicsomlevet kértem. A Nőklapja gasztrós oldalán olvastam elöszőr a paradicsomos csokiról, én úgy vagyok a csokival, vagy tejes izű vagy mogyorós, maximum mazsolás legyen , de hogy paradicsomos??? Soha! Tudom azt is, hogy az ízvilág mára már teljesen más, mint azelőtt volt, és eszünk, iszunk mindennel mindennt, de hogy a csoki és paradicsom egyben, ez nekem fura picit, utánnajártam.

 

            Ha azt mondom, az az ország ahól ezt kitalálták Japán… meglepődtök? Szerintem nem, ott bevált, sőt lelkesen vásárolják. A csoki maga piros színű, és az illata a paradicsomleveshez hasonlít.

 

Ha többet szeretnétek olvasni erről a csodacsokiról látogassatok el a

 

https://www.nlcafe.hu/gasztro/20121013/csokolade-paradicsom-japan/