Barackszüret a Pálinkafesztiválon
Pálinka szerelmem ..
A mezőgazdasággal foglalkozó okosok szerint az idén úgysem számíthatunk másra, mert a gyümölcstermés elfagyott. Viszont a tavalyi jó volt, így a 2012-es Év Pálinkája ezúttal barackból készült, és a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon mutatkozik be csütörtökön, a Budai Várban.
Az elmúlt években hagyománnyá vált, és most sem lesz másképp: a Pálinkafesztivált kísérő terülj-terülj-asztalkámra is barackos ételek kerülnek fel.
A menü a következő:
- Kacsapástétom barackpálinkás zselével;
- Konfitált oldalas karamelizált baracklekvárral és édeskömény salátával;
- Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval;
A séfek: Takács Lajos (Olimpia), Ádám Csaba (Kereskedőház, Szentendre) és Palotai Csaba (Nu Bistro) - azt hiszem, már miattuk érdemes lesz meglátogatnom az eseményt!
Nehéz szívvel írom le (mert egyre kevésbé értem a mindent elborító őrületet), de a Macaron Fesztivál után a Budai Várba is megérkeznek a népszerű sütemények, méghozzá öt különféle ízesítésben. Lesz barack-, kökény- és szilvapálinkával töltött, de az igazán ínyencek lime-os és kávés mini desszertet is kóstolhatnak.
A program során több helyszínen szólal meg az élőzene: a nagyszínpad fellépői között ott lesz a PUF és az OchoMacho, akik akusztikus koncertjüket rögtön a nyitónapon, május 10-én este adják. A Mistery Gang és a Balkán Fanatic szintén ezt a hangzásvilágot erősíti, ahogy a tízéves, jubileumi évét ünneplő Kowalsky meg a Vega is.
Ennyit előzetesen - már csak időjárásnak kell egy kicsit imádkoznunk, hogy verőfényben élvezhessük a programokat, no meg a pálinkákat is.