A vízparton se mondj le a finom falatokról! A következő fogások könnyűek, és biztos, hogy mindenkinek ízleni fognak – nyugodtan készítsd el őket, ha strandolni indultok.
Kukoricás kosárkák
Hozzávalók:
• 60 dkg liszt
• 36 dkg vaj
• 1,5 dl víz
• fél teáskanál só
A töltelékhez:
• 2 szelet csirkemellfilé
• 1 evőkanál vaj
• 1 doboz konzervkukorica
• 2 fej vöröshagyma
• 1 szál újhagyma
• 0,75 dl zöldségleveslé
• 1 teáskanál kukoricakeményítő
• só, bors
Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük, a lisztet deszkára szitáljuk, és a közepébe lyukat fúrunk. Rászórjuk a sót és a darabolt vajat. A vizet beleöntjük a lyukba, és az egészet összedolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, majd fél órára hűtőbe tesszük. A csirkehúst felkockázzuk, vajon megpirítjuk. A kukoricát lecsöpögtetjük, mixerben felaprítjuk, és a húshoz keverjük. Az apróra vágott hagymákat is a húshoz adjuk, az egészet összepirítjuk, majd felöntjük a levessel, és felforraljuk. A keményítőt kevés hideg vízben feloldjuk, a keverékhez adjuk, összeforraljuk és hagyjuk kihűlni a masszát. A tésztadarabokat liszttel beszórt deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztadarabra kis töltelékkupacokat halmozunk, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot, és jól összenyomkodjuk. Egy recés szélű tésztaszaggatóval kis kosarakat szaggatunk a tésztából, bennük a töltelékkel. A tetejüket villával megszurkáljuk, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Kb. 25 percig sütjük.
Elkészítési idő: 85 perc
Kalóriaérték: 300 kcal adagonként
Forras: maximanet.hu