A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Spagetti ala padlo :)

2012.04.17 09:45
kisebb normál nagyobb
Isteni tészták minden napraA legfinomabb olasz ételek receptjei14 csodás étel krumplivalA legfinomabb zsírégető salátákMilyen ételhez milyen bor illik?A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legkedveltebb hazai specialitásokA legfinomabb fűszeres húsokCsodás koktélokA tökéletes piskóta titka

Bolognai szósz

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány, darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors

A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.

Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.