A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Szombati kaja :)

2012.04.21 09:01

 

1 hipergyors szombati serpenyős recept

Serpenyős krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál vaj
  • 20 dkg sajt
  • só, bors

A krumplit és a répát hámozd meg, és reszeld durvára. A hagymát aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd keverd össze az egészet. A vajat olvaszd meg egy nagy serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket. Először pirítsd kis lángon 10 percig, majd nagy lángon 5 perc alatt süsd aranybarnára. Egy falapáttal szedd darabokra, fordítsd meg, és a másik oldalukat is süsd 5 percig. Sajtdarabkákkal megszórva tálald.

 

Szavazás

Mit iszol leggyakrabban?