Ínyenc tatártorta
Előkészítés: 25 perc. Sütés: 20 perc.
Hozzávalók 4 személyre: 25 g eper, 1 evőkanál porcukor, 2 mentalevél, 4 szelet kalács, 1 diónyi vaj a sütéshez, 100 g étcsokoládé. A díszítéshez tejszínhab.
Elkészítés: 1. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, és kockákra vágjuk. Tálba tesszük, meghintjük porcukorral, és rádobjuk a mentalevelet. 2. A kalácsszeletekből nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrunk 4 kerek lapot. Kivajazott serpenyőben megpirítjuk a szélüket, ügyelve arra, hogy a közepük lágy maradjon. 3. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A pirított kalácsszeleteket rácsra helyezzük, és bevonjuk az olvasztott csokoládéval. A rács alá tegyünk zsírpapírt vagy alufóliát, hogy felfogja a lecsöpögő csokoládét. 4. Az epreket magas, henger alakú formába halmozzuk, befedjük a csokoládés kaláccsal, és tejszínhabbal díszítjük.