A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Tavaszi burgonyafőzelék á la Lőrincz L. László

2012.05.04 23:53

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya,
30 dkg spenót,
15 dkg gomba,
1 evőkanál vaj,
1 gerezd fokhagyma,
só,
víz,
2,5 dl tejszín,
1 tasak kukoricakeményítő por,
lestyán,
szerecsendió,
petrezselyem.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A megmosott, apróra vágott spenótot a felszeletelt gombával a vajon, és reszelt fokhagymán megfonnyasztjuk. A megfőtt burgonyához adjuk a spenótot. Utána tejszínnel kikeverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a főzeléket. A végén frissen reszelt szerecsendióval és apróra vágott lestyánnal ízesítjük. Tálaláskor snidlinggel és finomra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Előkészületek: 10 perc
Elkészítés: 20 perc