Mindig is felnéztem azokra az emberekre akik az életük nagy részét egy bizonyos helyen élik, aztán egy radikális váltással “megszöknek” valahova teljesen más helyre. Más kultúrába csöppennek, újabb és újabb emberekkel ismerkednek meg. Eleinte az idegen világ nehézkes lehet a számukra, de a munka vagy a szerelem miatt bármire képesek. Én most gasztró szempontból járok utánna milyen az ha eddig magyaros ételek főztél, hirtelen pedig Norvégiában ködsz ki és az ottani konyhának hódólsz be. A három gyerekes háziasszony skót férje kívánatára sokat tölt a konyhában. Norvégiában élnek, bemutatkozójában azt is elárulja, hogy saját maga szorakoztatásá miatt is sürög forog a konyhában. Egy kis troll is segít neki, ezért a blogjának a neve< Troll a konyhában>.
Ha már tél van egy téli hangulatú bejegyzését osztom meg veletek. Házi készítésű mozzarellát készített, ami elmondása szerint nagyon egyszerű. Amiután bemutatásra került a sajtfajta pontos receptje, egy csodálatos napja elevenedeik meg képekben. https://trollakonyhamban.blogspot.hu/2012/12/hazi-mozzarella-sajt-es-teli-kepek.html
Pár nap múlva jéghorgászni megy. Mi is a jéghorgászat? Vágni kell egy lyukat a befagyott tóba és akkor ott kell horgászni (állítólag).
Ahogy a bejegyzés alatti kommenteket olvasom jövök rá arra, hogy mennyien érdeklődnek a házi készítésű mozzarella iránt.
Ha szeretnétek trollkodni a konyhában, vagy esetleg megtudni hogy, milyen alapanyagokra van szükség egy mézeskalács házikó elkészítéséhez nézzetek be : https://trollakonyhamban.blogspot.hu/2012/12/mezeskalacs-haziko-illatos-karacsonyi.html