A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Túró szelet recept

2012.04.18 19:06

Hozzávalók: 8 tojás, 8 ek. cukor, 9 ek. liszt, 1 vaníliacukor, 1 sütőpor, csipet só és 3 ek. olaj. Ebből az alapanyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Közepes méretű tepsibe tű próbáig sütjük. Ha kihűlt lapjában ketté vágjuk és a következő krémmel megtöltjük.
Túrókrém: 50dkg túró, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1citrom reszelt héja, 25 dkg margarint habosra keverünk 20-25 dkg cukorral hozzá adjuk a túróhoz, és összekeverjük, a felét az elvágott piskótára kenjük, rá tesszük a piskóta lap másik felét, tetejére kenjük a maradék túrót.

2 kis kocka csokit meg olvasztunk és egy zacskóba öntjük, a végét levágjuk és ezzel megcsurgatjuk a túró tetejét, idény gyümölccsel díszítjük.