A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Vidám szendvics gyerekeknek

2012.04.26 13:50

 

Macskaarc

Hozzávalók: 

a tojásos krémhez: 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, 1 dl tejföl, 1-2 szál aprított újhagyma, mustár, só, fehér bors; a szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 db főtt répa, konzerv mini csöves kukorica, kígyóuborka, 2-3 mini paradicsom, néhány szál ropi, salátalevelek

Elkészítés:

 

A főtt tojások sárgáját összetörjük, a fehérjét apró kockákra vágjuk. A margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az áttört sárgáját, a felkockázott fehéjét és az apróra vágott újhagymát, jól összekeverjük, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.

A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, és megkenjük tojásos margarinkrémmel. Szeletelt főtt répát teszünk a szemének, pupillának pedig egy-egy szelet mini kukoricát. A macska orra egy félbevágott mini paradicsom, szája pedig fél kígyóuborka szelet. A haját szintén salátalevélből készíthetjük el, salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és belenyomkodjuk a tojásos margarinkrémbe. A macska bajsza 2-2 szál ropi.