A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Zs.főz

2012.04.27 13:21

 

 

Sziasztok!

 

A Rádio Gaga Főzöcske, című blokkjában, minden nap kulináris helyszínekre repülhetünk Suba Zsuzsi és Jutka segítségével. A két műsorvezető tegnapi receptje a következő:

Sajtos zöldsegleves recept

2012. április 26.

Hozzávalók 4 főre
kisebb vöröshagyma
3 ek olaj
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyöker
½ karalábé
½ zeller
200 g fagyasztott zöldborsó
1 ek liszt
1 mk pirospaprika
1 csokor petrezselyem
1 tk ételízesítő

őrőlt bors
100 g tejszines krémsajt
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy lábasban, az olajon, kis lángon kevergetve megfonnyasztjuk.
Közben az összes többi zöldséget megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk, majd a hagymára dobjuk.
Közepes lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
A liszttel meghintjük, elkeverjük, rászórjuk a pirospaprikát, bő 1,2 liter vízzel fölöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt.
Nagy lángon felforraljuk és hozzáadjuk a fagyasztott borsot.
Sózzuk, borsozzuk, kis rést hagyva lefedjük, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A krémsajtot egy kevés forró levessel simára keverjük, így öntjük a tűzről lehúzott kész leveshez.
Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Elkészitési ideje: kb 40 perc
Jó étvágyat!
(nosalty.hu)