A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

A spájz

2012.04.24 17:49

Az alapvető fűszereken és fűszernövényeken kívül, azért jó ha a spájz polcait is rendbetesszük. Hogy mi nem hiányozhat, arra nehéz minden tekintetben kielégítő választ adni, de néhány dolgot ide is be kell készítenünk, ha főzni – vagy sütni - akarunk:

•           liszt

•           cukor

•           porcukor

•           sütőpor

•           lekvár

•           zsemlemorzsa

•           rizs

•           krumpli

•           száraztészta (leves-és leveles)

•           penne, spagetti

•           halkonzerv (tonhal)

•           befőtt (szilva, barack)

•           csemege vagy kovászos uborka (hűtőben!)

•           konzerv: bab, minirépa, sűrített paradicsom

...első körben ennyi bőven elég, de a sort a végtelenségig folytathatnánk.