Brownie-tortácska
Hozzávalók:
A tortácskához: 300 g durvára vágott étcsokoládé, 300 g lágy vaj, 5 tojás, 100 g világos színű barna cukor, 1 tk. vaníliakivonat, 125 g fehér liszt, 1 tk. sütőpor, csipetnyi só, 90 g fehércsokoládé-forgács, 80 g durvára vágott mogyoró
A csokoládés krémhez: 180 g durvára vágott étcsokoládé, 90 ml tejszín, 90 g fehércsokoládé-forgács a díszítéshez

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kibéleljük papírkosárkákkal a 12 csészés muffinsütőt. Az étcsokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot mixerrel krémesre keverjük. Alacsonyabb fokozaton hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót. Beleöntjük a felolvasztott csokoládét, kézzel beleforgatjuk a fehér csokit és a mogyorót. A tésztát a csészék 3/4-éig kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. Mielőtt kiemelnénk a tortácskákat a muffinsütőből, hagyjuk kihűlni. A krémhez az étcsokoládét és a tejszínt vízgőz fölött felolvasztjuk, s lehúzva a tűzről hagyjuk kihűlni. A tortácskák tetejét kenjük meg ezzel, s szórjuk meg fehércsokoládé-forgáccsal.
Kávés örvény tortácska
Hozzávalók:
A tortácskához: 200 g cukor, 2 tojás, 1 tk. vaníliakivonat, 225 g fehér liszt, 1,5 tk. sütőpor, csipetnyi só, 200 ml zsírszegény tejszín, 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor 2 ek. feketekávéban feloldva
A kávés-vajas bevonóhoz: 125 g lágy vaj, 1/2 ek. kávélikőr, 225 g porcukor, 1,5 tk. neszkávé 1/2 tk. forró vízben feloldva

Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és kibéleljük papírkosárkákkal a 12 csészés muffinsütőt. A cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot robotgéppel sűrűre keverjük. Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejszínt. A tésztát két tálba téve elosztjuk. A kakaós-kávés keveréket az egyik felébe bedolgozva elkészítjük a kávés tésztát. A fehér és a kávés tésztát felváltva a csészék 3/4-éig kanalazzuk. Egy hurkapálcikával örvényvonalat rajzolunk mindegyikbe. A tortácskákat 20-25 perc megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A bevonóhoz a vajat és a kávélikőrt krémesre keverjük, s beleforgatjuk a porcukrot. A bevonót rákenjük a torták tetejére, a felolvadt neszkávés keveréket spirál alakban rácsorgatjuk.
Leopárdmintás tortácska
Hozzávalók:
A tortácskához: 225 g fehér liszt, 1,5 tk. sütőpor, 3 ek. cukrozatlan kakaópor, 125 g lágy vaj, 150 g világos színű barna cukor, 1 tk. vaníliakivonat, 2 tojás, 125 ml tej, 90 g tejcsokoládé-forgács
A vajas bevonóhoz: 125 g lágy vaj, 1/2 tk. vaníliakivonat, 225 g porcukor, 1 ek. cukrozatlan kakaópor

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és kibéleljük papírkosárkákkal a 12 csészés muffinsütőt. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, a vajat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel fehéredésig krémesre keverjük. A tojásokat beleütjük, és elkeverjük. Beleforgatjuk a száraz alapanyagokat és a tejet, belekeverjük a csokoládéforgácsot is. A tésztát a csészék 3/4-éig kanalazzuk, a tortácskákat 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A bevonóhoz a vajat a vaníliakivonattal krémesre keverjük. Beleszórjuk a porcukrot, és géppel összekeverjük. A bevonó harmadát egy kis tálba kanalazzuk, és belekeverjük a kakaót. A vajas mázat a tortácskákon elkenjük, a kakaós mázat pedig egy darab sütőpapírból formált tölcsérbe kanalazzuk, és a leopárd bundájára hasonlító mintákat nyomunk a sütemények tetejére.
Blikk-összeállítás