Sannakji
Azt mindenki tudja, hogy fontos a friss alapanyag, de azon azért sokan meglepődnek, ha az étel még mozog a tányérban. A Sannakji esetében pontosan ez a helyzet, a kisméretű polipot helyben vagdossák darabokra, és szezámolajjal tálalják a koreai éttermekben.
A cápahús...
Valami a mai estere :)
2012.04.24 21:33
"Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez."
Gundel Károly
A spájz
2012.04.24 17:49
Az alapvető fűszereken és fűszernövényeken kívül, azért jó ha a spájz polcait is rendbetesszük. Hogy mi nem hiányozhat, arra nehéz minden tekintetben kielégítő választ adni, de néhány dolgot ide is be kell készítenünk, ha főzni – vagy sütni -...
Isteni kedd délutáni szendvics
2012.04.24 17:45
Hozzávalók:
(1 személyre)
1 - bármilyen - magos baguette (én hagymás-magost használtam)
2 szelet bacon
1/2 mozzarella felszeletelve
2 db koktélparadicsom felszeletelve
füstölt szalámi vagy kolbász felszeletelve
vaj
Elkészítési idő: 10 perc
Vágjuk félbe a baguettet,...
Itt az első ehető tapéta
2012.04.24 11:51
A nyalható tapéta akár a Charlie és a csokigyár című filmben is simán megállná a helyét…
Nyalható tapétával borította be egy londoni ház liftjét a brit McVities édesipari vállalat. A tapétába összesen 1325 darab kekszet, csokoládét és narancsízű zselés tallért ragasztottak, melyek...
Helllo
2012.04.24 08:44
Mindenkinek szép április végi napot kívánok. Ma egész nap itthon vagyok, így én fogok ma főzni, a menű, zöldségleves és szilvásgombóc. Töltök fel képeket a remekművekről. Addig is, aki főz annak kitartást, aki pedig nem, annak szia :)
A hús szerepe az egészség megőrzésében
2012.04.24 08:37
Élvezeti hatás
A hús értékes táplálékunk. főbb étkezéseinken, ünnepeinkkor már ősidők óta nélkülözhetetlenek az ebből készült ételek. A rendkívül változatos, sokféleképpen elkészíthető húsételek, húskészítmények nemcsak gasztronómiai élményt nyújtanak ízük, illatuk miatt, de egyben...
Tehéntej, kecsketej, sajt (kb. 300-féle), túró, tejföl, tejszín, kefír.
Marhahús, disznóhús, disznósajt, szalámi, kolbász, sonka, párizsi (na az tényleg élelmiszeripari hulladék, a pépesre darált kakastaréjtól kezdve minden benne van, majd színezőanyagokkal gusztusosra varázsolják), tarja,...
Reggelizési tippek
2012.04.23 09:43
Müzli házilag
Egy hétre elegendő reggelit könnyen elő tudunk készíteni magunknak vagy a családnak hétvégén. Állítsuk össze kedvenc müzlinket teljes kiőrlésű gabonával készült pelyhek, magok, szárított gyümölcsök, stb. keverékéből. Ne feledjük, a saját összeállítású müzli...
Gundiiiii
2012.04.22 15:47
Sziasztok!
Ki nem hallott eddig a Gundel Károly, budapesti Vendeglátóipari és idegenforgalmi szakképző iskoláról? Aki esetleg eddig nem sok infóval rendelkezik ezen intézményről, annak pár szóban bemutatnám.
Szakács képzés. A szakképzés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb...