Szombati ebéd, ahogy édesanyám csinálja.
2012.05.26 11:40
Péntek este édesanyám kérdezi, mi legyen a szombati ebéd? Legyen csirkepaprikás mondom, a testvérem hetvégén nincs itthon és ő ezt nem is szereti, úgyhogy legyen az. Megbeszéltük. Reggel megvesszük az alapanyagokat együtt, és szombat délben neki is kezdtünk, íme a recept, ami egy finom ebédhez...
Nagyszerű szakács, nagyszerű gondolatai …
2012.05.26 11:35
Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) francia mesterszakács, epikureista író.
Fő műve az asztali örömöket szellemes és fordulatos stílusban bemutató Az ízlés fiziológiája (1826), amelyben ízes anekdoták, és kitűnő ételreceptek váltakoznak egymással.
Brillat-Savarin (ejtsd: brijá...
Támad a szalmonella – mit ne együnk nyáron!
2012.05.26 11:30
Imádod a csokimousse-t? És a spárgát hollandi mártással? Mindkettő igazi ínyenc fogás, viszont jobb, ha vigyázol ezekkel.
Hazánkban évente nagyjából 12 000 szalmonellafertőzést regisztrálnak, ennél azonban sokkal több lehet, ugyanis a betegek nagy része egy egyszerű gyomorrontásra...
Így győzd le a tavaszi fáradtságot!
2012.05.22 19:12
Sokszor vitaminhiánnyal magyarázzuk a jó idő beköszöntével együtt járó tavaszi fáradtságot. Ön sem tudja melyiket érdemes választani: a vitamin tablettákat, a primőr-, esetleg a fagyasztott zöldségeket? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és Dr. Lelbach Ádám a Dr. Rose Magánkórház belgyógyásza és...
Egy napsütéses nap, érdekes cikke
2012.05.22 19:08
„A fő rémálmom, hogy végletesen meghízom”
A hír: Egérkísérletek eredménye arra utal, hogy a súlynövekedést nemcsak az határozza meg, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mikor. A kísérletekben 100 napig tartották normál vagy nagy zsírtartalmú étrenden a rágcsálókat. Egyesek éjjel és...
Legényfogó leves
2012.05.20 19:28
Hozzávalók:
1 fej hagyma
50 dkg pulykamell
3 szál répa
1 szál fehérrépa
gomba
esetleg krumpli, de nem jellemző
1 húsleveskocka
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 kávéskanál liszt
só, bors, mustár, citrom, majoránna, babérlevél, tárkony
borsó, fehér paprika, kis kanál cukor,...
Kolbásszal felejt Schmitt
2012.05.20 10:25
Elnökként exkluzív budai éttermeket látogatott, lemondása után viszont egy hurkázó pultjánál fogyasztja ebédjét Schmitt Pál. Az államfői tisztségből két év után távozó olimpikon testőrök nélkül tért be a Fény utcai piac közelében található hentesüzletbe.
Még a pazar, Béla király úti...
Igy gondolom ...
2012.05.19 21:52
Vannak, akiknek művészet, vannak akiknek hobbi, de akadnak olyan emberek is, akiknek kész szenvedés a mindennapi étket az asztalra varázsolni. Bár sokszor nem is maga az étel megfőzése jelent problémát, hanem annak a kitalálása, hogy mi is legyen az, amit mindenki szívesen megeszik. Na én az...
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem
2012.05.19 21:47
Apró, törékeny termete megtévesztő lehet. Tanja Grandits ugyanis filigrán külseje ellenére a nemzetközi gasztronómia egyik nehézsúlyú, meghatározó személyisége. Michelin-csillagos baseli éttermébe rengeteg ínyenc zarándokol, hogy megkóstolhassa a séfnő vonzó ételeit. Saját meghatározása...
Csinálj bodzaszörpöt házilag!
2012.05.19 21:39
Indul a bodzaszezon, ezért most elárulunk egy kipróbált családi bodzaszörpreceptet és egy alkoholos változatot is.
A családban már gyerekkoromban is hagyomány volt a bodzaszörp, szódával ittam nagyon lassan, mert jéghideg volt. Mamim, aki mindig féltette a torkomat –...