A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Újdonságok

Piknik a parton

2012.05.10 20:48
A vízparton se mondj le a finom falatokról! A következő fogások könnyűek, és biztos, hogy mindenkinek ízleni fognak – nyugodtan készítsd el őket, ha strandolni indultok.   Kukoricás kosárkák Hozzávalók: • 60 dkg liszt • 36 dkg vaj • 1,5 dl víz • fél teáskanál só A...

Így lettem paleocsaj

2012.05.10 20:46
Pár hónapja még szentül hittem, hogy kenyér meg a reggeli habos kakaó nélkül nem lehet élni. Mára a paleolit étrendnek köszönhetően néhány tévhittel meg pár kilóval szegényebb lettem.     Augusztusra le kell fogynom, nincs mese. De lehetőleg inkább júniusra,...

A jó zsíroskenyér titka

2012.05.10 20:07
A zsíros kenyér receptjét tesszük közzé az alábbiakban. A legismertebb magyar étel elkészítését mutatjuk be, amit garantáltan bárki el tud készíteni, és kaptok hozzá egy hasznos tippet is. Hozzávalók: - kenyér – a társaság éhsége alapján, tetszés szerint - zsír – legjobb a pecsenyezsír, de a...

Zöldséges lasagne

2012.05.10 18:31
A lasagne talán nem csak Garfield kedvence, hanem a tiéd is. Ugye? Ha igen, akkor itt egy recept hozzá. A RECEPT, amúgy Garfield-osan.   Egy edényben a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy kicsit pirítjuk. Utána tejet öntünk hozzá,  sózzuk,...

Paradicsomos bab

2012.05.10 18:27
Egy nagyszerű köret, széleskörű felhasználással. Korábban egy bazsalikomos, fetasajttal töltött pulykamellhez ajánlottuk, jó szelet sültekhez is kitűnő! Ha van hússütésnél visszamaradt zsiradékunk, akkor azon megfuttatjuk az apróra vágott lilahagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett...
Magyarország – Ha a konyhában fontos a „miből" és a „hogyan", miért volna kevésbé fontos a „miben"? – teszi fel a jogos kérdést a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE), amely anyaguk szerint sorra vette a különböző edényfajtákat. Megnézte előnyeiket és hátrányaikat, hogy könnyebben kikecmereghessünk...

Olvastam ...

2012.05.10 10:12
A Delux.hu-n olvastam egy érdekes cikket, a világ legdrágább ételeiről és italairól, olvassátok!!! A legdrágább ételek a világon Egy alapanyag ára csillagászati lehet, ha utánozhatatlan az íze, kevés van belőle a piacon, vagy rengeteg idő és munka szükséges az előállításához. Ezek alapján a...

Pálinka szerelmem ..

2012.05.10 10:12
Barackszüret a Pálinkafesztiválon Pálinka szerelmem ..     A mezőgazdasággal foglalkozó okosok szerint az idén úgysem számíthatunk másra, mert a gyümölcstermés elfagyott. Viszont a tavalyi jó volt, így a 2012-es Év Pálinkája ezúttal barackból készült, és a VII. Budapesti...

Hideg nyári leves

2012.05.10 10:11
Nyáron nem kivánunk mást enni, mint valami hideg, üdítő, könnyű ételt. Nem kell senkinek töltött káposzta, csak valami hideg, valami üdítő.     Hideg sárgadinnyeleves 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só. A dinnyét kettévágom, kimagozom és...

Amerikai palacsinta

2012.05.07 10:07
2 tojás, 4 ek. vaníliás cukor , 25 dkg mascarpone , 2 dl tej , ½ csomag sütőpor , 20 dkg túró , 9 ek. rétesliszt , csipet só   Elkészítés A tojásokat kikeverem a cukorral és a mascarponéval. Ehhez adom a sütőporos lisztet, és a tejjel kellő lágyságú tésztává hígítom. Végezetül...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>