A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt... mintha festékeket keverne."S.D.

Gasztrocs



ckcsenge@yahoo.com

Cikkek archívuma

Ágianyu blogja

2012.10.21 14:22
Ha a Google keresőbe, kulcsszavas keresést alkalmazunk, és beírjuk a “gasztróblog” szavunkat a https://www.gasztroblogok.hu/-t adja ki elsőre. Itt több száz blog közűl lehet válogatni. Ilyenkor cím alapján döntök, ahogy ma is,  azaz vasárnap délben, amikor nagy sürges forgás van a...
A nőklapja eheti számát olvasva rábukkantam Vrábel Krisztina” Születésnapi fogások gyorsan és könnyen” című rovatára. A receptjeit elolvasva kaptam kedvet a gasztróblogja felkeresésére. A Dolce Vita blog, első ránézésre egy korai filmben szerepelt szakacskönyvhöz hasonlít, az oldal bal oldalán...
Semmi, gondolná az ember első látásra, első gondolkozásra. De ha a nőklapja café egyik cikkét kezdem el olvasni lehet mégegyszer átgondolom a választ. Manapság folyton folyvást ez megy, ne dobjál ki semmit, erre is szükséged lehet arra is, főleg ha a konyhai eszközökről kezdünk el beszélni. Ha...

Szilva

2012.10.10 17:25
Mi az újdonság  a vásárhelyi hírlapba? Lehetne ez a nap találós kérdése, de a válasz nagyon egyszerű lenne. Új rovat olvasható minden héten csütörtökről csütörtökre. György Otilía főz, vagyis Ottis főz. Nem is akárhogy, de hogy lehet az újságban főzni? Könnyen, ezt bizonyítja be ő is hétről...
    Este van. Olvasgatni kezdek, egy kis helyi  cukrázdába ülve . A gasztro blogolás régóta kedvenc blogtémámmá vált, így este böngészni kezdek egyet. Chili & Vanilia névre hallgat. Már az első oldal érdekes infókat tartogat számomra, közelgő fesztiválok, gasztros...
A menta bármikor felélénkít, egy könnyű levessel kombinálva pedig igazi nyári fogás. A nagy melegben egy könnyű fogás is elegendő lehet ahhoz, hogy elmúljon az éhségérzeted, erre a célra kiválóan alkalmas a következő recept. A kenyérkockákat helyettesítheted sajttal...
  A tartós sütemények, a virsli vagy a krémsajt nem olyan táplálékok, melyek használnak az egészségednek.   Ha szeretnéd megreformálni étrendedet, az egészségtudatosság jegyében ki kell iktatnod néhány táplálékot. Az alábbiak viszonylag kevés természetes hozzávalót, ám annál...

Együnk céklafőzeléket!

2012.05.28 15:49
A magyar konyha a céklát leginkább cukros formában használja, savanyúságként, pedig ezerféleképpen elkészíthető. Mi most főzelékként ajánljuk - Ízbolygónak hála.   A cékla a tél egyik vitaminforrása, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt és a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza, valamint a...
Jó sajtos, zsírtól tocsogó fogás, finom, de nem fogyókúrás. Mostantól viszont a szénhidrátok ellenségei is elkészíthetik. A szendvicsek már az időszámításunk előtti időkből fennmaradt írásokban is felbukkannak. A középkorban általánosan elterjedt eledel volt a kenyér. A különböző...

Szagol, kóstol, megítél

2012.05.26 11:49
Borokat zsűrizni embert próbáló tevékenység, és csak legkevésbé szól az ivásról. Nemcsak azért, mert az ítészek nem nyelik le a kóstolt bort, hanem azért sem, mert olyan sok tételt kell végigkóstolniuk – esetenként akár ötvenet is –, hogy egy palackra maximum egy percnél többet nem...
Tételek: 11 - 20 ból 132
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>